Kære kunder
Efter et år med corona, har vi valgt at lukke vores forretning i Smallegade.
Det blev til 16 år på Frederiksberg

Læs mere her


Hvem var Guancherne ?

Guancherne var Kanarieøernes urbefolkning. Ingen ved rigtig hvor de kom fra men teorierne er mange. Nogle mener at de blev udstødt af romerne mens andre mener at de kom fra Nordeuropa pga. mange Guanchers lyse hår og blå øjne. En tredje teori går på at Guancherne kom fra Marokko da de to befolkningsgrupper har en del fælles træk. Man mener at Guancherne udgjorde ca. 75.000 mennesker fordelt på alle øerne.

De levede som familier i klippehuler og hørte herunder til et af de mange kongeriger der var delt op af lange stengærder. Guancherne levede fredeligt men det kom jævnligt til konfrontationer kongerne imellem. Våbnene de brugte var typiske stenaldervåben som økser, sten og trækøller.

Tekstbillede 350X156 Guancherkonger Tenerife Guancherne havde en gudinde der var meget fed og derfor var alle kvinder der skulle giftes på fedekur i ugerne op til brylluppet. Det anslås at de nygifte Guanchekvinder vejede omkring 120 kg. Befolkningen levede af jordbrug og af deres husdyr som var geder, får og svin. Man mener at Kanariøerne var langt mere frodige i Guanchernes tid end idag.

I starten af 1400-tallet invaderede Spanien øerne og Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera og Hierro blev hurtigt overtaget men der skulle en lang og blodig strid til før også Gran Canaria og Tenerife blev væltet. Således kunne Spanien først i 1483 erklære alle Kanarieøerne for erobret.

Hvad siger vores kunder?

Altid dejligt med vores kunders respons !


Kontakt os

Skriv gerne til os


Hvem er vores kunder ?

..alle der elsker ægte spansk tapas !


Tapas tilbud

Spansk tapas til den lille eller store festKontakt El Guanche

Smallegade 37b
2000 Frederiksberg

Mail: bestil@tapas-elguanche.dk

Telefon: 22818172 og 22818173

Følg os på Facebook